Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

03 Mei '10 - + 0 - 0 Google overname: 3D-desktop BumpTop


Google heeft wederom een bedrijf overgenomen, dit keer betreft het de maker van de 3D-desktop BumpTop. Het Canadese bedrijf genaamd Bump Technologies geeft geļnteresseerden nog tot 7 mei de tijd om de software voor de 3D-desktop te downloaden. De deal zou al in maart gesloten zijn, maar gisteren maakte Bump Technologies het nieuws pas wereldkundig door de website van BumpTop aan te passen.


In 2006 werd BumpTop door Bump Technologies gelanceerd. De software van BumpTop zet je desktop om in een 3D-omgeving en is zowel voor Mac als Windows te downloaden. De software maakt het mogelijk om bestanden en programma's op te hangen en te stapelen. BumpTop bestaat uit de gebruikelijke liggende desktop, met daarachter drie muren, waar dingen aan opgehangen kunnen worden. De 3D-omgeving kan volledig naar eigen wens ingevuld worden. Een voorbeeld daarvan zie je hieronder:"Google gebruikt BumpTop-code voor Android"


Google heeft de overname bevestigd, maar niet bekend gemaakt hoeveel geld het betaalde voor de startup. Met de overname van Bump Technologies zou volgens analisten 30 tot 45 miljoen dollar gemoeid zijn. Wat Google precies wil met Bump Technologies is nog niet bekend. Er gaan echter geruchten dat Google de BumpTop-code wil gebruiken voor haar Android smartphones.


BumpTop nog tot 7 mei te downloaden


Tot 7 mei kan de BumpTop-software nog gedownload worden, daarna zal de download-site offline worden gehaald. Er zullen ook geen uitbreidingen of updates van BumpTop meer plaats vinden. Bump Technologies heeft ook een eigen applicatie voor de iPhone en voor Android. Hiermee is het mogelijk bestanden uit te wisselen door 2 telefoons bij elkaar te houden. Ook het overdragen van geld is via deze toepassing mogelijk. Op deze pagina is meer informatie over deze applicatie te vinden. Of Google deze applicatie verder wil uitbouwen is niet bekend.
Al 1 Googley reactie:

Het zou leuk zijn als ze dit bij iGoogle kunnen integreren :-)

Bartjan () (link) - 05 Mei '10 - 11:57


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->