Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

29 Apr '10 - + 0 - 0 Google waardevolste merk ter wereld, Apple 3de


Google is net als vorig jaar het meest waardevolle merk ter wereld. Het merk is 114 miljard dollar waard. Daarmee blijft het de concurrentie ruim voor, IBM is 86 miljard waard en Apple 83 miljard. Coca Cola is het meest waardevolle merk dat niets met technologie te maken heeft op de 5e plek. Dit wordt bekend gemaakt in de BrandZ top 100 van Millward Brown.


Het merk Google steeg met 14% in waarde ten opzichte van vorig jaar. Apple boekt een forse stijging van 32%. Deze waardestijging komt voornamelijk door de nieuwe en innovatieve producten die Apple de laatste jaren op de markt gebracht heeft. Microsoft is een van de bedrijven die niet gegroeid is (+0%), het bleef steken op 76 miljard dollar en bezet daarmee de 4e plaats. De bedrijven in de technologische sector scoren hoog in de top 100 meest waardevolle merken. Naast Google, IBM, Apple en Microsoft in de top 5 zijn er nog veel andere technologische bedrijven in top 100 te vinden. Een volledige lijst van de top 100 ziet u hieronder:


Shell hoogste Nederlandse bedrijf


Het Nederlands-Britse Shell is op de 40e plaats met een merk-waarde van 15 miljard dollar het enige Nederlandse bedrijf in de top 100. Als er alleen naar de Europese ranking gekeken wordt, bezet Shell de 9e plaats. Qua brand contribution, kracht van het merk onder de consumenten, is Douwe Egberts het 6e grootste in de wereld. Heineken is het 3e grootste Nederlandse bedrijf qua brand contribution. Beide bedrijven staan echter niet in de top 100 met hun merk-waarde.

Nokia hard onderuit


Naast Toyota, wat door alle recente problemen met gas- en rempedalen 27% in merk-waarde daalde, zijn er meer klappen gevallen. Zo daalde het merk Disney met 35% en Intel zelfs met 38%. Er was echter nog een bedrijf wat veel meer in merk-waarde daalde, Nokia. Het Finse telefoonbedrijf zakte maar liefst 58% in merk-waarde. De crisis wordt hier voor als oorzaak aangedragen. Grootste stijger is Samsung dat met 80% in merk-waarde steeg. Dit hebben ze voornamelijk te danken aan hun tv's die erg goed verkocht worden.

Zie ook:
> 2008: Google merknaam 86 miljard dollar waard
Al 1 Googley reactie:

Leuke journalistiek, maar waaron geen woordje over Philips? Vroeger in de top 20 maar met de komst van Boonstra is de rating gekelderd. Wel verkopen ze nog steeds tv’s….
Het Nederlandse bedrijfsleven kan de journalistie kennelijk niet echt te interesseren.

jacques () - 29 April '10 - 11:32


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->