Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

16 Apr '10 - + 0 - 0 Twitter 19.000.000.000 zoekopdrachten per maand


Mede-oprichters van Twitter Evan Williams en Biz Stone hebben in Chirp, Twitter's allereerste Developer Conference, een aantal belangrijke statistieken over Twitter bekendgemaakt. Ze maakten bekend dat Twitter 19 miljard zoekopdrachten per maand heeft. Ook andere cijfers zijn bekend gemaakt waaronder geregistreerde gebruikers, nieuwe gebruikers en unieke bezoekers.


19 miljard zoekopdrachten


Twitter heeft een groot aantal zoekopdrachten maar liefst 19 miljard per maand. Hiermee heeft Twitter meer zoekopdrachten dan Yahoo en Bing samen. Tijdens de Chirp conferentie heeft Williams gezegd dat Twitter ongeveer 600 miljoen zoekopdrachten per dag heeft.

De 19 miljard zoekopdrachten komen niet alleen van Twitter.com zelf, maar ook van Google Search, Google Image en Youtube. Ook een groot deel van de zoekopdrachten gebeurt op API via third party applicaties. API is een systeem die zoekopdrachten verstuurt en hierna de info terugstuurt.Hieronder staan statistieken geleverd door comScore over de zoekopdrachten van Bing, Yahoo en Google:
- Google: 88 miljard per maand
- Yahoo: 9.4 miljard per maand
- Bing: 4.1 miljard per maand

Andere statistieken van Twitter


- Twitter heeft 105.779.710 geregistreerde gebruikers
- 300.000 nieuwe gebruikers per dag, waarvan 60% van de accounts afkomstig zijn buiten de VS
- 180.000.000 unieke bezoekers op Twitter.com
- 75% dataverkeer zit niet op Twitter.com
- 100.000 geregistreerde apps
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->