Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

12 Apr '10 - + 0 - 0 Snelle sites hoger in Google zoekresultaten


Google neemt vanaf nu ook de snelheid van websites mee in het algoritme, waarmee bepaald wordt hoe hoog een site in de zoekresultaten van Google komt te staan. Vanaf afgelopen vrijdag houdt de Engelstalige versie van Google rekening met de snelheid van websites. Dit houdt in dat snelle sites beter gevonden worden in de zoekmachine en dat trage sites lager geïndexeerd worden in de resultaten van Google.


Voor ongeveer 1% van alle websites gaat het op dat ze hoger kunnen scoren vanwege de snelheid van de website. Sites die er lang over doen om te laden zijn een grote ergernis van internetgebruikers. Uit onderzoek van Google zelf blijkt ook dat mensen minder tijd besteden op langzame sites, dan op snelle sites. Google wil deze gebruikers tegemoet komen door het algoritme aan te passen. Belangrijkste factor voor het indexeren van websites blijft toch de relevantie, de snelheid van websites gaat slecht een kleine rol spelen.

Hoe wordt mijn website sneller?


Google test websites op een aantal factoren. Voor webmasters heeft Google op haar webmaster weblog een aantal gratis tools beschikbaar gesteld om de snelheid van websites te verbeteren. U kunt van de volgende tools gebruik maken:

- Snelheid van webpagina's verbeteren
- Yahoo! tool met manieren om de snelheid van webpagina's te verbeteren
- Webpagina tester
- Webmaster toolsVerandering Google niet positief voor iedereen


Niet alle webmasters lijken blij met de verandering van het algoritme. Zo zullen sites met veel foto's en/of filmpjes lager in de zoekresultaten getoond worden. Vooralsnog is dit algoritme niet op de Nederlandse Google in gebruik genomen. Dit lijkt echter alleen een kwestie van tijd.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->