Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

01 Apr '10 - + 0 - 0 Google 1 april grappen!


Google is een groot liefhebber van 1 april grappen. Zo komen ze bijna elk jaar weer met een nieuwe grap. In de afgelopen jaren zijn er al een groot aantal 1 april grappen uitgevoerd. En ook dit jaar was het weer prijs. Soms werden er zelfs meerdere grappen in een jaar gelanceerd en een keer bleek een grap gewoon de waarheid te zijn! Google April Fools heeft zelfs een eigen zoekmachine. Hier kunt u zoektermen intypen die met 1 april grappen te maken hebben. In het onderstaand overzicht vindt u alle Google grappen van de afgelopen jaren.


In de afgelopen jaren heeft Google een aantal leuke grappen uitgehaald! Klik op de links voor de volledige grappen!

Google Mentalplex (2000)
Dit was de eerste 1 april grap van Google. Met Mentalplex kan Google je gedachten lezen!

Google PigeonRank (2002)
Google gebruikt duiven voor haar PageRank systeem! Het blijkt dat het pikken van resultaten met duiven (genaamd Pigeonrank) beter werkt dan het beroemde Google Pagerank systeem.Google Lunar jobs (2004)
Google plaatst een basis op de maan!

Google Gulp (2005)
Google maakt een drankje dat je slimmer maakt!Google Romance (2006)
Daten met Google Romance!

China buys Google (2006 #2)

China koopt Google!


Google Gmail Paper (2007)
Ouderwetse post versturen met Google!

Google TiSP (2007 #2)

Draadloze internet verbinding via toilet!

Google Virgle (2008)

Google en Virgle openen basis op Mars!

Google CADIE (2009)
Kunstmatige intelligentie van Google!Google: 2 Shakes of a lamb's tail (2010 #1)
Google meet normaal in seconden hoe lang het duurt voordat een zoekopdracht wordt getoond. Op 1 april 2010 berekent Google de snelheid in Warp speeds, Hertz, Shakes of a lamb's tail & meer!


Google verandert naam in Topeka (2010 #2)
In de strijd om het snelle glasvezelnetwerk van Google veranderde het plaatsje "Topeka" haar naam gedurende 1 maand in "Google". Op 1 april 2010 maakt Eric Schmidt, "Chairman and Chief Executive Officer, Topeka Inc." bekend dat Google vanaf nu door het leven zal gaan als Topeka.


Google Gmail: De Google 1 april grap die geen 1 april grap was.


Op 1 april 2004 verstuurt Google een persbericht waarin een nieuw product van Google wordt gelanceerd: Google Gmail. Gmail zou een gigantische mailbox bieden van 1 gigabite. De wereld is in verwarring; maakt Google een grapje of is het serieus? Na enige tijd maakt Google-guy (Matt Cutts), als antwoord op een vraag van Jeroen van de Wiel, duidelijk dat het geen grap is en dat Gmail echt is.

De grap van dit jaar


Vandaag werd er bekend gemaakt dat Google AustraliŽ gaat verlaten. Google heeft geen zin meer in de jarenlange strijd met AustraliŽ over de censuur. Meer daarover leest u hier.
2 Googley reacties!:

wat een saal

juliette - 01 April '10 - 11:51

wij hebben nog diverse 1 april grappen gevonden, de één uiteraard wat leuker of actueler dan de andere. Vooral die van dat black hole is op zich leuk gevonden.

http://www.allesovergokken.com/casino-gr..

Groeten
Johan

johan () (link) - 03 April '10 - 01:21


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->