Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

16 Mrt '10 - + 0 - 0 Twitter binnenkort ook in China!


Twitter is bezig om een Chinese registratie pagina te maken voor Chinezen die de website willen gebruiken. Volgens de Chinese avant-garde kunstenaar Ai Weiwei, is het de Chinese samenleving die de stroom van informatie en de vrijheid van meningsuiting verbiedt. Zo zijn YouTube, FaceBook, Twitter en waarschijnlijk binnenkort Google, niet beschikbaar in China.


Op dit moment is Twitter hard bezig om Chinese gebruikers aan te laten sluiten bij haar social network site in hun eigen taal. Jack Dorsey, oprichter van Twitter, zegt dat de toegang tot zijn populaire site voorlopig in China geblokkeerd blijft. Dit antwoordt Dorsey op Ai Weiwei, die een uitgesproken criticus van de Chinese autoriteiten is en ongeveer 8 uur per dag aan Twitter besteedt.Dorsey, Ai en Richard MacManus, oprichter van ReadWriteWeb maakten deel uit van een discussie over digitaal activisme op het Paley Center for Media. Mensen over de hele wereld deden via Twitter mee aan deze discussie. De tweets werden op een groot scherm geprojecteerd achter de panelleden. Dit gesprek kwam vlak nadat het bekend werd dat Google, dat 35% van de Chinese zoekmachine markt in handen heeft, zo goed als zeker uit China vertrekt. De panelleden noemde die beslissing moedig en inspirerend.

Ai zei dat hij Chinese vertaling op Twitter wil, zodat ook Chinezen tweets kunnen volgen. Op de vraag of dat Twitter gebruikers-informatie kenbaar maakt aan de Chinese regering, antwoordde Dorsey dat hij hoopte om met de Amerikaanse regering samen te werken zodat dit niet gebeurt. "Stap een is om de website toegankelijk te maken in het Chinees. Daar is het bedrijf nu hard mee bezig. Maar verhuizen naar China is heel moeilijk," besluit Dorsey.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->