Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

01 Mrt '10 - + 0 - 0 Naast Google nog 100 andere bedrijven gehackt


Er blijken nog veel meer bedrijven dan Google slachtoffer te zijn van Chinese cyberaanvallen. Het werd gelijk bekend dat er 34 bedrijven slachtoffer zijn geworden van de aanvallen. Die telling is gedaan na een analyse van een command-and-control server, dat de gehackte machines bestuurt. Nu zijn er nog 68 meer van deze servers gevonden en onderzocht. Het aantal bedrijven kan makkelijk oplopen tot boven de honderd zegt Alex Stamos van beveiligingsbedrijf iSec Partners.


Aurora code al 1,5 jaar in gebruik


Beveiligingsbedrijven wisten niets van de IE6 Aurora code totdat Google de beveiligingswereld er op attendeerde, zegt Stamos. Hackers hadden voor die tijd vrij spel. Rob Lee van het SANS Institute zegt dat de Aurora aanval niet de enige is zijn soort is. "We hebben al vijf jaar te maken met dit soort aanvallen, ze gaan via de e-mail voorbij aan alle beveiligingsmaatregelen." "Honderden bedrijven zijn slachtoffer geworden van deze aanvallen."


Traditionele beveiliging niet meer genoeg


Stamos zegt dat de traditionele maatregelen niet meer genoeg zijn om dit soort aanvallen tegen te houden. De hackers gaan zeer geduldig te werk. Volgens Stamos spenderen ze veel tijd aan het schrijven van speciale malware om de antivirus van bedrijven te ontwijken. Vervolgens zoeken ze informatie via sociale netwerken om meer te weten te komen over personen in het bedrijf, die ze dan een persoonlijke e-mail sturen uit naam van vrienden van de persoon.

Zie ook:

> Chinese programmeur bekent aandeel in aanvallen Google
> China ontkent aanvallen op Google
> Hackers vallen Google aan vanuit scholen
> Google schakelt hulp NSA in tegen cyberattacks
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->