Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

23 Feb '10 - + 0 - 0 Google verliest marktaandeel in China aan Baidu


Afgelopen jaar heeft Google een deel van de zoekmachine markt aan Baidu verloren. Ook Yahoo! verloor veel terrein en Bing was afgelopen jaar helemaal onpopulair in China. Baidu heeft met ruim driekwart van alle bezoekers veruit de grootste zoekmachine in China.


Google is goed voor 18,9% van de zoekopdrachten in China. Met 76% is Baidu de absolute marktleider in China. Dit aandeel is zelfs stijgende, afgelopen jaar waren er 2,8% meer Chinezen die Baidu gebruikten dan het jaar daarvoor. Google verloor 1.8% van haar aandeel, maakt iResearch bekend. De toekomst van Google in China is nog niet helemaal duidelijk. Voorlopig hebben ze aangegeven te blijven. Maar met de aanhoudende ruzie tussen Google en China, over de aanvallen op Gmail van Google en de Chinese censuur op Google, is niets zeker.



Baidu populair in minder welvarende streken China


Baidu is vooral populairder dan de andere zoekmachines in de minder welvarende streken van China, dat een sterk groeiende sector binnen de Chinese internetgebruikers-gemeenschap is. Zo maakte China bekend dat er 384 miljoen individuele internetgebruikers waren in de afgelopen 6 maanden.

Ook Yahoo! en Bing zakken in


Yahoo! heeft slechts 0,3% over van de 1% die ze in het begin van het jaar hadden. Microsoft's zoekmachine Bing is goed voor 0,4% van de zoekmachine markt in China. Dit is een groot contrast met Bing in Amerika waar het snel groeit. Er wordt verwacht dat de totale zoekmachine markt in China dit jaar tot 10 miljard Yuan stijgt (1.46 miljard dollar).




Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->