Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

23 Feb '10 - + 0 - 0 Chinese programmeur bekent aandeel in aanvallen Google


Een Chinese programmeur die banden met de Chinese regering heeft, zegt dat hij de maker van het programma is, dat de cyberaanvallen op Google en andere bedrijven eerder dit jaar heeft uitgevoerd. De programmeur in kwestie blijkt verder niets van doen te hebben met de aanvallen. Volgens onderzoekers van de Amerikaanse regering is hij gewoon een freelancer en niet verantwoordelijk voor de aanvallen.


De programmeur zegt dat hij aan een project bezig was en dat de Chinese regering "special access" tot het programma had. Blijkbaar wilde de programmeur niet dat zijn werk voor kwalijke doeleinden gebruikt zou worden, zoals aanvallen op bedrijven, verklaart het onderzoeksteam aan de Financial Times. Hij bekent dat hij soms wel over de grens moest gaan om zijn onderzoek goed uit te voeren. Zelf zou hij liever niet willen dat geüniformeerde mannen over zijn werk meekijken, maar er is niemand met zijn vaardigheden die weg te krijgen is bij dit soort werk.


Scholen verontwaardigd over beschuldigingen van aanvallen op Google


Deze ontdekking komt daags nadat een ander Amerikaans onderzoeksteam de oorsprong van de aanvallen op Google naar de Shanghai Jiao Tong University (SJTU) en Lanxiang Vakschool in China getraceerd heeft. De scholen ontkennen alle betrokkenheid volgens de New York Times. "We zijn geschokt en verontwaardigd, deze ongegronde beschuldigingen kunnen onze reputatie flink schaden" zegt een woordvoerder van de SJTU.

"Chinese overheid moet meewerken met onderzoek"


Cyber Defense Agency oprichter Sami Saydjari vertelde aan de New York Times dat het niet mogelijk is voor de Amerikaanse onderzoekers om tot in de details te kijken. Hiervoor moet de - meestal niet coöperatieve - Chinese overheid voor meewerken. "We cannot trace it beyond borders. We need the cooperation of the Chinese," zegt hij. Google verklaarde eerder dat ze zich terug zouden trekken uit China als China de censuur op Google er niet af zou halen.

Zie ook:
> China ontkent aanvallen op Google
> Hackers vallen Google aan vanuit scholen
> Google vertrekt niet uit China
> Google schakelt hulp NSA in tegen cyberattacks
> Google blijft in China
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->