Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

22 Feb '10 - + 0 - 0 China ontkent aanvallen op Google via universiteit


China wordt door Amerika beschuldigd van aanvallen op G-mail accounts via een universiteit en een technische school. De New York Times maakt bekend dat de aanvallen op G-mail accounts van Google afgelopen december uitgevoerd werden door de Jiaotong universiteit in Shanghai en de Lanxiang Vocational School in de oostelijke provincie Shandong. Beide scholen ontkennen betrokkenheid.


Studenten opgeleid tot hacker?


Op de betreffende scholen zouden sommige studenten opgeleid worden voor hightech-functies in het Chinese leger. De scholen zouden mogelijk als dekmantel gebruikt worden bij de hack-aanvallen op Google, suggereert de New York Times. Pan Zheng, een deskundige van de Nationale Defensie-universiteit in Peking, zegt dat de aanvallen op Google niets te maken hebben met officiŽle instanties. Volgens generaal-majoor Luo Yuan van de Academie voor Militaire Wetenschappen, doet het Chinese leger niets wat illegaal is. Hij zegt dat hacken tegen de wet is en dat het "onverantwoordelijk" is om zulke beschuldigingen te doen op basis van onvoldoende bewijsmateriaal.Aanvallen op Google toch via universiteit?


Een professor van de Jiaotong universiteit kan zich voorstellen dat de aanvallen van zijn school af komen. Volgens hem kunnen het ook gewoon studenten zijn die hun internet-vaardigheden oefenen. De internetadressen van de universiteit zelf worden ook regelmatig door onbekenden gehackt zegt de professor.

Zie ook:
> Hackers vallen Google aan vanuit hackersscholen China
> China vertrekt niet uit China
> Grootste hackers website China offline
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->