Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

19 Feb '10 - + 0 - 0 Typefouten leveren Google veel geld op


Typefouten URLTypefouten in urls het zogenaamde 'typosquatting' levert Google jaarlijks veel geld op, ongeveer 479 miljoen dollar. De geregistreerde domeinnamen die sterke overeenkomsten hebben met 'echte' url's staan vaak vol Google AdWords advertenties.


Harvard-onderzoekers Tyler Moore en Benjamin Edelman hebben dit onderzocht. Enkele voorbeelden van deze 'typosquatting'-domeinnamen zijn Whitehouse.com in plaats van Whitehouse.gov en voor Nederland Nentendo.nl in plaats van Nintendo.nl.

Ongeveer 80 procent van alle 'typosquatting'-domeinnamen zouden advertenties bevatten. Blogwebsite CircleID.com stelt dat van dit percentage op 57 procent Google Advertenties bevat. Advertenties van Google's grootste concurrent Yahoo! zouden maar op 21 procent van alle 'typosquatting'-domeinnamen verschijnen. Die van Microsoft zouden helemaal nergens voorkomen.

Omzet Google


Google haalde over 2009 een totaalomzet van maarliefst 23 miljard dollar. Dit bedrag bestond voor 97 procent uit advertentie-inkomsten.

De Harvard-onderzoekers onderzochten in totaal 3.264 van de meeste populaire .com-domeinnamen en kwamen tot de conclusie elk van die domeinen ongeveer 280 verchillende varianten heeft die zijn gebaseerd op iedere denkbare typefout.

Veel van de typefouten worden veroorzaakt door een zogenaamde fat-finger distance (dikke vinger afstand). Dit is de afstand van een bepaalde tikactie tot aan de doeltoets op een standaart QWERTY-toetsenbord. Voor Facebook wordt vaak Facebojk getyped omdat de 'J' naast de 'K' zit.

Google probeert typefouten op het eigen domein te voorkomen. Zo heeft het bedrijf meerdere 'typosquatting'-domeinnamen geregistreerd zoals Gooogle.com, Goolge.com en Gogle.com.
Al 1 Googley reactie:

Zollar? haha

Gabriel () - 19 Februari '10 - 11:21


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->