Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

19 Feb '10 - + 0 - 0 Hackers vallen Google aan vanuit hackersscholen China


Google Censuur in China Hackers hebben Google aangevallen vanuit twee hackersscholen in China. De aanval is ernstig genoeg dat Google de regering van China confronteert met de censuur regels. De zoekgigant dreigde hierdoor China te gaan verlaten.


De Amerikaanse krant The New York Times meldt dat nu de aanval is herleid en dat de hackers hebben aangevallen vanuit twee hackersscholen, de Shanghai Jiaotong University en Lanxiang Vocational School in China. Google heeft niet onmiddellijk gereageerd op het verzoeken om commentaar. Volgens Google hebben de hackers op 12 januari 2010 sommige code proberen te stelen. Ook probeerden de hackers in te breken in de documenten van de mensenrechten activisten tegen het beleid van China . De hackers probeerden ook in te breken bij meer dan 30 bedrijven in China, volgens de beveiligingsexperts.

Google China
De National Security Agency (NSA) en andere beveiligingsexpert probeerden weken lang de bron van de hackers-aanvallen op Google te identificeren. Volgens de New York Times, zijn sommige bewijsstukken gevonden bij de twee scholen die suggereren dat de hackers 10 maanden geleden zijn begonnen.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->