Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

18 Feb '10 - + 0 - 0 Google doneert $2.000.000 aan Wikipedia


Google & Wikipedia De zoekgigant Google heeft $2.000.000 gedoneerd aan de massale encyclopedie Wikipedia die meer dan 14.000.000 artikelen bevat. De donatie zal onder andere worden gebruikt om meer en betere computerservers te kopen.


Google's donatie $2.000.000

De WikiPedia oprichter Jimmy Wales heeft deze week via Twitter laten weten dat Google een donatie van $2.000.000 aan WikiPedia gaat geven. De donatie wordt gebruikt ter ondersteuning van de inspanningen van de Wikipedia organisatie. Behalve dat de donatie zal worden gebruikt om meer computerservers te kopen, zal de donatie ook worden gebruikt om Wikipedia gemakkelijker en toegankelijker te maken.


Wikipedia

Wikipedia maakt gebruik van Google Translation Toolkit voor de online vertaling van Wikipedia artikelen in meer dan 270 talen. Alhoewel Wikipedia één van de meestbezochte website is op het internet, maakt het geen winst en ontvangt donaties ter ondersteuning van bezoekers en bedrijven. Verder heeft Wikipedia ook websites zoals Wikibooks, Wiktionary en de Wikimedia Commons-database met rechtenvrije foto's en video's.

WikipediaMet de donatie wil Google een relatie met Wikipedia opbouwen. Google waardeert de uitdaging in het opbouwen van een online encyclopedie die steunt op de menselijke redacteuren.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->