Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

08 Feb '10 - + 0 - 0 Luchtfoto's Tweede Wereldoorlog in Google Earth


Google Earth Warschau in 1953
Google heeft een nieuwe functie in Google Earth waarbij het mogelijk is de historische luchtfoto's van de Tweede Wereldoorlog te bekijken. Hierdoor kun je zien hoe verschillende Europese steden zijn veranderd door de oorlog.Google Earth functies

Met de nieuwe functie in Google Earth zijn mensen in staat oude beelden van de Tweede Oorlog te plaatsen over de meest recente satellietbeelden zodat de mensen de foto's met elkaar kunnen vergelijken. De beelden dienen de mensen de verwoestingen te laten zien. De luchtfoto's zijn verkregen van de GeoInformation Group. Er zijn luchtfoto's genomen van meer dan 40 Europese landen. Ook zijn beelden uit de jaren '60 en oude zeekaarten in Google Earth te zien.


Luchtfoto's van Europese steden

In de Tweede Wereldoorlog zijn verschillende Europese steden gebombardeerd waaronder Berlijn en Stuttgart in Duitsland. Deze twee steden werden zo vaak gebombardeerd dat ze opnieuw moesten worden opgebouwd. Behalve steden in Duitsland zijn ook andere steden buiten Duitsland gebombardeerd. Zo zijn er luchtfoto's van Warschau te zien. Warschau was een van de zwaarst gebombardeerde steden. In Rotterdam was in de Tweede Wereldoorlog ook hevig gebombardeerd, maar de luchtfoto's hiervan ontbreken in Google Earth.

Warschau in 1953:

Google Earth Warschau 1953Warschau tegenwoordig:

Google Earth Warschau tegenwoordigOok interessant is Google Earth Moon waar je luchtfoto's van de maan kunt zien.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->