Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

08 Feb '10 - + 0 - 0 Google ontwikkelt vertalingssoftware voor telefoon


Google is bezig met het opzetten van een vertalingsprogramma, dat het mogelijk moet maken om direct een telefoongesprek te voeren met iemand die een andere taal spreekt. Dit wordt bekend gemaakt door de Britse krant, The Sunday Times.


Google borduurt voort op huidige software


De zoekgigant wil dit mogelijk maken door de bestaande spraakherkennings- en vertaalsoftware die ze nu al in huis hebben, aan elkaar te koppelen. Zo is het op de iPhone en Google's eigen Nexus One, al langer mogelijk om zoekopdrachten telefonisch in te spreken. En wordt de vertaalsoftware van Google al gebruikt om websites in 52 talen te vertalen. Afgelopen week werd Haïtiaans-Creools aan het programma toegevoegd, om zo mogelijk een bijdrage te leveren aan de hulpverlening in Haïti, dat pas geleden door een aardbeving getroffen werd.Live-vertalingsdienst binnen paar jaar mogelijk


Franz Och, hoofd vertalingsdiensten van Google, verwacht dat de live-vertalingsdienst binnen een paar jaar vrij goed werkt. Het moeilijkste volgens Och is het herkennen van accenten en verschillende tonen. De herkenning moet dus gepersonaliseerd worden en de telefoon kan dan waarschijnlijk maar door één persoon gebruikt worden, verklaart Och aan The Sunday Times. De telefoon wordt stemgevoelig.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->