Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

08 Feb '10 - + 0 - 0 Google display advertising zou in 2010 $1 Miljard op moeten leveren


Volgens analisten zal de vraag naar advertenties op internet displays haar vruchten afwerpen voor Google. Google CEO Eric Schmidt meldde in juli dat display advertising waarschijnlijk zijn volgende activiteit zou zijn dat meer dan $1 miljard omzet zou genereren. Volgens analisten zou 2010 het jaar van de waarheid kunnen zijn voor Schmidt.


Analisten zoals Doug Anmuth van Barclays Capital maken bekend dat de omzet van display advertenties iets meer dan $1 miljard zal bedragen voor Google in 2010. Dit is ongeveer 4% van de totale omzet van Google. De vraag naar display advertenties, die marketing berichten in video's en banners plaatsen, kan ook dit jaar sneller stijgen dan de vraag naar zoek-gerelateerde advertenties, aldus een e-marketeer.Yahoo! blijft Google voor in display advertising


Yahoo! behaalde in 2009 een omzet van $6.5 miljard, waarvan een groot gedeelte bestaat uit display advertising. Google heeft geprobeerd deze achterstand in te halen door het plegen van acquisities. Zo werd YouTube in 2005 overgenomen voor 1.65 miljard dollar en voor DoubleClick werd in 2007 3.1 miljard dollar betaald.

"Display is now a key business for us"


Door het verkopen van video- en banner-advertenties op YouTube wordt er dit jaar een omzet van $700 miljoen dollar verwacht door analisten van Barclays. Met DoubleClick verwierf Google een technologie om het plaatsen van display advertenties op het web te verwerken. "Display is now a key business for us" zegt Susan Wojcicki, Google's vice-president van product management en een van de eerste werknemers van Google.

Flinke stijging online adverteren


Volgens technologie-analist Greg Sterling is er veel geld aan te boren dat nu aan tv wordt besteed. Dit geld zou nu verplaatst worden naar de online-business. Er wordt verwacht dat online display advertising markt naar $7.9 miljard stijgt in de VS. Waar het voorheen $7.3 miljard was, een stijging van 8.2%. De markt voor search-advertising zal naar verwachting met 5.6% stijgen tot 11.4 miljard dollar.

Zie ook:
> Google mag DoubleClick overnemen
> Google neemt Admob en Gizmo5 over
> Teracent: Opnieuw aankoop advertentiebedrijf door Google
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->