Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

25 Jan '10 - + 0 - 0 Google blijft in China


Google blijft in ChinaGoogle heeft besloten toch te blijven in China. Google-topman Eric Schmidt heeft aangegeven dat het bedrijf zich in de toekomst aan de Chinese wet zal houden.


Vorige week gaf Google in een interview aan dat het bedrijf alleen in China zou blijven als de regering haar censuurregels voor het Internet zou versoepelen. De reden voor dit ultimatum was een digitale inbraak binnen Google Gmail accounts van mensenrechtenactivisten die tegen het Chinese beleid protesteerden.

Na de presentatie van de cijfers over het laatste kwartaal van 2009, moest Schmidt zijn felle woorden richting de Chinese overheid enigzins afzwakken. Schmidt: We zullen ons in de toekomst aan de Chinese wetgeving blijven houden en daardoor gecensureerde zoekresultaten aan blijven bieden. Op korte termijn moeten er echter wel enkele veranderingen doorgevoerd worden.'

Clinton


Hillary Clinton, Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, veroordeelde de Chinese aanvallen deze week nog. Ze gaf echter ook kritiek aan het adres van Google, omdat de internetgigant al vanaf het begin Chinese zoekresultaten censureert. ‘Het bedrijfsleven heeft ook een verantwoordelijkheid om de vrije meningsuiting te beschermen. Als hun bedrijfsvoering die vrijheid dreigt te ondermijnen, moeten ze kijken naar wat juist is, en niet alleen naar het vooruitzicht op een snelle winst’, zei de minister.

In een verklaring laat China op haar beurt weten dat het Clinton heeft verzocht de feiten binnen het land te respecteren en te stoppen met de internetvrijheid te gebruiken om ongegronde klachten tegen China de uiten.

Een Chinese staatskrant wil nog een stapje verder gaan en beschuldigd Amerika ervan gebruik te maken van informatie-imperialisme. Het westen zou bol staan van agressieve retoriek tegen landen die niet precies hetzelfde doen als zij.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->