Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

18 Jan '10 - + 0 - 0 Aanval Google mogelijk van binnenuit


Aanval Google ChinaBij de aanval die onder andere Google vorige week te verwerken kreeg is mogelijk gebruik gemaakt van werknemers die bij de zoekgigant zelf in dienst zijn. Dit hebben twee anonieme bronnen aan persbureau Reuters laten weten.


De bronnen geven aan dat aanval mede gestuurd zou zijn door werknemers van Google China.

Een officiele woordvoerder van Google heeft het gerucht nocht bevestigd, noch ontkend. De officiele verklaring luidt: “We geven geen commentaar op geruchten en speculatie. Dit is een lopend onderzoek en we kunnen niets zeggen over de details.”

Hydraq Trojan


Beveiligingsadviseurs hebben laten weten dat er bij de aanval gebruik is gemaakt van zogenaamde Hydraq Trojans. Met deze software wordt het voor hackers mogelijk om toegang te krijgen tot beveiligde (interne) netwerken. Analisten gaven aan dat het raffinement van de aanval lag in het feit dat hackers wisten wie ze moesten aanvallen en niet zozeer in de software zelf.

Lokale media in China wisten verder te melden dat ankele medewerkers van Google China na 13 januari 2010 geen toegang meer kregen tot het interne netwerk, terwijl anderen van hen werder overgeplaatst of verplicht met verlof gestuurd. Ook over deze geruchten wilde de woordvoerder van Google niets kwijt.

Vertrek uit China


Google is sinds vorige week in gesprek met de Chinese overheid aangaande de censuur-cultuur die er in het land heerst. Het besluit van Google om te vertrekken uit China is nog niet definitief.
Al 1 Googley reactie:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->