Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

05 Jan '10 - + 0 - 0 'Na Apple nu ook Google tablet'


TabletGoogle blijkt al een tijdje te werken aan een eigen Google tablet. Samen met telefoonproducent HTC zou de internetgigant al zeker een jaar bezig zijn met het ontwikkelen van deze nieuwe computer, die moet draaien op haar eigen besturingssysteem Google Chrome OS. Apple kondigde eerder al aan binnenkort met een tablet op de markt te komen.


Een tablet is een computer zonder toetsenbord en bevat alleen een touchscreen beeldscherm. Google heeft nog geen specificaties bekend gemaakt van haar Google tablet, maar het apparaat lijkt de middenweg tussen de al bestaande notebooks/netbooks en de e-readers.

Presentatie Apple tablet op 26 januari


Zoals het er nu naar uitziet, zal Apple op 26 januari haar tablet tonen. Volgens insiders en de geruchtenstroom zou het de naam iSlate gaan dragen. Met deze tablet hoopt Apple ook tijdschriften en boeken aan te kunnen bieden, naast muziek en video's die al via iTunes te koop zijn. Zo zou Apple momenteel overleggen met applicatieontwikkelaars over het maken van speciale apps hiervoor.

Tablet


Google tablet


Ondertussen zijn er geruchten dat de Google een eigen Google tablet aan het ontwerpen is en hiermee wil proberen om ook deze markt voor zich te winnen. Dit zal de internetgigant proberen door middel van haar eigen besturingssysteem Google Chrome OS. Dit besturingssysteem is gericht op het draaien van een computer met behulp van online applicaties, iets wat voor deze tablet een interessante optie is.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->