Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

03 Jan '10 - + 0 - 0 Google Chrome haalt Apple's Safari in


Marktaandeel Google ChromeGoogle Chrome, de relatief nieuwe webbrowser van Google, was in december van 2009 goed voor 4,6 procent van de markt. Daarmee heeft Google de derde positie overgenomen van Apple's Safari. De internetreus moet echter Internet Explorer en Firefox van respectievelijk Microsoft en Mozilla, voor zich dulden.


De cijfers zijn afkomstig van statistiekenverzamelaar Net Applications. Google Chrome werd eind 2007 geïntroduceerd als vernieuwend snel browserplatform. Google Chrome heeft sinds haar introductie haar marktaandeel alleen nog maar in omvang zien toenemen.

Net Applications liet zien dat Google Chrome in december 2009 0,7 procent winst heeft geboekt ten opzichte van een maand eerder. Inmiddels gebruiken 4,63 procent van alle internetters Google Chrome. Safari is goed voor 4,46 procent van de markt. Internet Explorer is veruit de populairste webbrowser gezien het feit dat ruim 62 procent van alle internetters gebruikt maakt van de browser van Microsoft, Firefox heeft ruim 24 procent van de markt in handen.

Precies één jaar geleden gebruikten 'slechts' 1,4 procent van de mensen Google Chrome als webbrowser.

Linux en Mac OS X


De extra stijging van de afgelopen maanden heeft Chrome vooral te danken aan de beta-versies voor Linux en Max OS X, die vorige maand verschenen.

Zie ook:
* Mega advertenties Google Chrome in Spits!
* Google Chrome Browser nu ook voor MAC
* Introductie Google Chrome 4 bèta
Al 1 Googley reactie:

Bij ons langs de snelweg een enorme advertentie voor Chrome op een reclamemast… Geen wonder dat die zo populair wordt!

Johan - 03 Januari '10 - 21:48


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->