Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

23 Dec '09 - + 0 - 0 Twitter winstgevend door Google en Bing


Twitter, Bing, GoogleVoor het eerst sinds haar oprichting in 2006 gaat Twitter een bescheiden winst boeken. Mede door de overeenkomsten met Google en Bing kunnen dit jaar de eerste plussen voor de microblogdienst genoteerd worden.


Twitter is een microblogdienst die enorm in opkomst is. De 'tweets', zoals de korte berichtjes op Twitter heten, zorgen ervoor dat de zoekmachines de beschikking hebben over de meest actuele nieuwsfeiten in de zoekresultaten. Nieuwsontwikkelingen worden momenteel massaal op Twitter besproken en komen meestal vanuit de bron of de eerste hand.

Twitter


Inkomsten Twitter door Google en Bing


Twitter zou in totaal 25 miljoen dollar overgehouden hebben aan de meerjarige samenwerkingsverbanden met Google en Microsoft. De deal met Microsoft levert de microblogdienst naar verluidt 10 miljoen dollar op, terwijl Google met ongeveer 15 miljoen dollar iets meer betaalt.

Twitter winstgevend


Voor Twitter zijn deze deals de perfecte manier om de dienst eindelijk winstgevend te maken, iets wat voorheen niet mogelijk bleek. De genoemde bedragen worden echter niet bevestigd door Microsoft en Google.

Zie ook:
> Google en Bing sluiten deal met Twitter
> Twitter praat met Microsoft en Google
> 'Twitter zoekmachine door Google'
> 'Twitter in de belangstelling van Google'
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->