Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

22 Dec '09 - + 0 - 0 'Geen Google-deal Yelp'


YelpOndanks dat de deal bijna rond was, heeft de Amerikaanse recensiesite Yelp de deal met Google afgeblazen. De reden van de afgeketste deal is niet bekend, al lijkt Google concurrentie te hebben van een andere grote speler die Yelp wil overnemen.


Google is al tijden bezig met het investeren in bedrijven die iets kunnen betekenen voor de ontwikkeling van de internetgigant. Google wilde Yelp graag overnemen om het lokale portfolio uit te breiden.

Google & Yelp


Het in 2004 opgerichte Yelp heeft, naar eigen zeggen, maandelijks 25 miljoen unieke bezoekers. Het verdienmodel van de recensiesite is gebaseerd op advertentieinkomsten. De dienst wist in totaal 31 miljoen dollar aan durfkapitaal binnen te halen. De waarde van het bedrijf ligt daarmee op ongeveer 200 miljoen dollar.

Deal met Google


Google deed echter een bod van 550 miljoen dollar. Ondanks dit bod werd de deal afgelopen weekend afgeblazen door Jerry Stoppelman, CEO van Yelp. Mogelijk zijn Microsoft en Apple ook in gesprek met Yelp waardoor men het bod van Google heeft geweigerd.

Strijd Microsoft, Apple en Google


De strijd tussen Microsoft, Apple en Google lijkt hiermee wederom op te laaien. De drie grootmachten zitten elkaar voortdurend dwars als het gaat om overnames. Zo hebben de partijen al geregeld bedrijven overgenomen, zodat de concurrent er niet mee aan de haal gaat.

Zie ook:
> 'Google lijft DocVerse in'
> Google lijft AppJet in
> Teracent: Opnieuw aankoop advertentiebedrijf door Google
> Google neemt Admob en Gizmo5 over
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->