Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

21 Dec '09 - + 0 - 0 'Google lijft DocVerse in'


Google DocVerseGoogle lijkt weer op het punt te staan een bedrijf over te nemen. Ditmaal zou de internetreus belangstelling hebben voor softwarebedrijf DocVerse, die het voor Office-gebruikers mogelijk maakt om tegelijkertijd aan documenten te werken.


Met de overname zou naar verluidt 25 miljoen dollar gemoeid zijn, zo weet het over het algemeen goed geļnformeerde TechCrunch op basis van anonieme bronnen te melden. Op dit moment bestaat DocVerse uit een plugin voor Microsoft Office, waarmee in (project)groepen door meerdere gebruikers aan hetzelfde document gewerkt kan worden. Dit maakt DocVerse mogelijk door documenten tijdens het bewerken in een speciale webapplicatie te openen, maar zijn door de plugin in het 'normale' bewerkingsprogramma, bv. Word en Excel, te openen en te wijzigen.

DocVerse werd in 2007 opgericht door Shan Sinha en Alex DeNeui, voormalig Microsoft-medewerkers.

Google Wave


De mogelijke overname van DocVerse lijkt als doel, het vergaren van kennis voor Google Wave te hebben. Eerder al wist Google het bedrijf AppJet over te nemen dat zich ook bezig hield met het werken aan documenten in groepsverband. De ontwikkelaars van AppJet zijn inmiddels al toegevoegd aan het Google Wave developmentteam.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->