Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

18 Dec '09 - + 0 - 0 Google verliest rechtzaak Berlusconi om YouTube filmpjes


Google & YouTubeGoogle moet alle video's van het mediaconcern Mediaset, eigendom van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi, per direct verwijderen van haar videosite YouTube. Afgelopen donderdag werd door Google een rechtzaak hierover verloren.


Mediaset klaagde YouTube aan voor het onrechtmatig gebruik van stukken uit shows van het Italiaanse mediaconcern. De filmpjes werden door gebruikers van YouTube geŁpload, maar hadden volgens Mediaset door YouTube verwijderd moeten worden.

Berlusconi


Uitspraak zaak Google en Mediaset


De rechter stelde Mediaset in het gelijk. Volgens de uitspraak zijn Google en YouTube niet alleen dienstverleners, maar zijn ze ook uitgevers. Daarmee zijn ze automatisch verantwoordelijk voor de filmpjes die gebruikers op YouTube plaatsen. Mediaset eist nu een schadevergoeding van 500 miljoen euro tegen Google.

Hoger Beroep?


Google overweegt om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. De internetgigant geeft aan dat ze volgens Europese regels sites als Youtube niet verantwoordelijk zijn voor de content die er op de site geplaatst wordt. Daarnaast wijst Google ook naar het programma Contend-id. Hiermee kunnen mediabedrijven controleren hoeveel van hun video's terug te vinden zijn op YouTube.

Zie ook:
> Google: "Irak opent eigen YouTube kanaal!"
> YouTube verwijdert aidsfilm Hitler
> Ook muziekvideo's op Duitse YouTube geblokkeerd
Al 1 Googley reactie:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->