Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

15 Dec '09 - + 0 - 0 Mega advertenties Google Chrome in Spits!


Google Chrome in SpitsGoogle heeft een eigen advertentiecampagne gemaakt voor haar webbrowser Google Chrome. Zowel op internet als in de gratis ochtendkrant 'SP!TS' was de boodschap duidelijk leesbaar: Chrome van Google: Een snelle, nieuwe browser voor iedereen!


Visual Adds voor Google ChromeZowel de voorpagina, de achterpagina en de eerste binnenpagina van de SP!TS waren gevuld met een grote advertentie om te gaan surfen met Google Chrome als webbrowser. Maar ook op het internet zijn advertentiecampagnes gevonden om gebruik te gaan maken van Google Chrome.

Google en adverteren?


Google en adverteren. Het zijn twee woorden geweest die normaliter niet in één zin te lezen zijn, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Nadat Google afgelopen week meldde dat de Chrome browser ook beschikbaar is voor de Mac- en de Linux-computers is de internetgigant nu gestart met een advertentiecampagne in de eigen Visual Ads.

Google Visual Ads


Een Visual Ads is een vorm van een Ad-Words campagne. Alleen in plaats van advertentieteksten en links wordt er gebruik gemaakt van afbeeldingen. Hier rechts ziet u de Visual Ads die Google gebruikt tijdens deze campagne, speciaal gericht op gebruikers van een Mac-computer.

Marktaandeel


Google probeert al langer een groter marktaandeel veroveren ten opzichte van Mozilla Firefox en Internet Explorer, maar dit lijkt niet van de grond te komen. In oktober van dit jaar had Google Chrome een marktaandeel van 3,6%, terwijl Internet Explorer als marktleider 64,6% marktaandeel heeft. Firefox legt beslag op bijna een kwart van de markt, met een marktaandeel van 24,1%. Met deze advertenties hoopt Google om een groter marktaandeel te creëren om de strijd met Firefox en Internet Explorer nu écht aan te gaan.

Google in de krant


Op de voorkant van de SP!TS is de advertentieboodschap duidelijk leesbaar: Chrome van Google. Een snelle, nieuwe browser voor iedereen! Op de achterkant zijn een aantal voordelen van de webbrowser in enkele zinnen uitgetypt. De binnenkant bevat informatie over de korte punten die op de achterkant genoemd worden en geven antwoord op de vraag waarom zou u Google Chrome gebruiken. Onderaan dit artikel zijn de drie pagina's uit de SP!TS te vinden.

Over de grenzen


Google heeft ook in het buitenland geadverteerd. In Engeland stond er in 'Metro' eveneens een paginagrote advertentie, zoals deze ook in de Spits staat. De advertentietekst luidt daar: Chrome by Google. A fast new browser. Made for everyone. Ook op verschillende billboards in Engeland werden posters gespot met hierop de metersgrote advertentie voor het gebruik van Google Chrome.

Zie ook:
> Google Chrome Browser nu ook voor MAC & Linux
> Introductie Google Chrome 4 bèta
> Marktaandeel Google stijgt met 12,93%

Google Chrome in Spits

- Voorkant van de Spits op dinsdag 15 december 2009

Google Chrome in Spits

- Achterkant van de Spits op dinsdag 15 december 2009

Google Chrome in Spits

- Eerste pagina van de Spits op dinsdag 15 december 2009
2 Googley reacties!:

Je ziet nu ook “billboards” van chrome langs de weg en in bushokjes.
Ik was al benieuwd wat er stond, want de tekst is niet te lezen als je met de auto langs snort.

Sonja () - 28 December '09 - 00:32

Ja, erg vreemd voor reclame trouwens… Iets dat niet leesbaar is… (lekker effectieve reclame heb je dan :P)

jep () - 06 Januari '10 - 17:35


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->