Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

14 Dec '09 - + 0 - 0 Zoekmachine spam via Twitter in Google


SpamEerder werd bekend dat er real-time zoekresultaten gaan verschijnen in de zoekmachines van Google en Bing. Nu de zoekmachines de resultaten van social media opnemen, is het aantal zoekmachine spam links via Twitter en Facebook echter flink toegenomen.


Spammers in zoekresultaten Google en Bing


Spammers kunnen een bericht plaatsen over een actueel onderwerp en hierin een link plaatsen die er niet mee te maken heeft. Op deze manier komen de spamlinks toch hoog in de zoekresultaten van Google. Het filteren van deze 'nep-bestemmingen' is moeilijk om te filteren voor de zoekmachines.

Acties tegen spammers


Google en Bing proberen met behulp van geavanceerde systemen deze kwaadaardige links te filteren maar door de veelvuldige 'Tweets', de berichten op Twitter, over een bepaald onderwerp lukt dit nog niet altijd. Google en Bing blijven zich echter sterk maken voor de verbetering van dit systeem en hopen de zoekmachine spam links te kunnen weren van de zoekmachines.

Zie ook:
> Social media belangrijk tijdens (kerst)aankopen?
> Google en Bing sluiten deal met Twitter
> Twitter praat met Microsoft en Google
> Nieuwe zoekmachine Google, meer misplaatste social media in zoekresultaten
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->