Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

14 Dec '09 - + 0 - 0 Kopstuk Firefox haalt uit naar Google


Google_FirefoxKopstuk van Firefox, Asa Dotzler, heeft uitgehaald naar Google. Hij stelt dat alle Firefox-gebruikers Google zouden moeten inruilen voor de nieuwe zoekmachine van Microsoft, Bing. Dotzler is niet te spreken over de opvattingen van Google-topman Eric Schmidt over privacy op het Internet.


Google-topman Eric Schmidt werd vorige week geïnterviewd door de Amerikaanse nieuwszender MSNBC. In dit interview werd gevraagd of Google te vertrouwen is met de persoonlijke gegevens die gebruikers van het Internet achterlaten op de homepage van het bedrijf. Schmidt antwoordde op deze vraag: "Als je iets doet waarvan je niet wilt dat iemand het weet, zou je het misschien helemaal niet moeten doen.".

Daarnaast wees Schmidt erop dat de Amerikaanse antiterrorismewetgeving zoekmachines en dus ook Google kan dwingen om gegevens van gebruikers aan de autoriteiten over te dragen. Dotzler heeft inmiddels in een reactie op zijn weblog laten weten dat het erg gemakkelijk is om Google te vervangen door Bing als standaardzoekmachine. Microsoft zou namelijk ook een veel beter privacybeleid voeren.

Afhankelijk


Mozilla, initiatiefnemer van het Firefox project, is financieel vrijwel volledig afhankelijk van de Internetreus Google. De uitspraken zijn dus op zijn minst pikant te noemen. In 2008 haalde Mozilla een omzet van 79 miljoen dollar, 91% van deze omzet werd gegenereerd door een samenwerking met Google. Google betaalt Mozilla voor de binnenkomende bezoekers uit de ingebouwde zoekmachine van Firefox, die in de VS en een groot deel van Europa standaard gebruikt maakt van google.com

Google Chrome


De goede relatie die Google en Mozilla er de laatste jaren op na hield, lijkt enigszins haarscheurtjes opgelopen te hebben door de introductie van Google' eigen browser Chrome. Deze browser werd eind 2008 gelanceerd.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->