Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

14 Dec '09 - + 0 - 0 Google Nexus One aka. Google Phone


Google Nexus OneDe Google-Phone lijkt er nu echt aan te komen en wel onder de naam Google Nexus One. Inmiddels zijn de eerste specificaties op het Internet verschenen. De Nexus One draait op Google Android 2.1 en zou beschikken over een 3,7"-display. Echter lijkt de Snapdragon-chipset niet aan boord van het nieuwe toestel te zitten.


Al eerder werd duidelijk dat het toestel, beter bekend onder de codenaam Phone88, door HTC wordt geproduceerd. Het 3,7" display heeft een resolutie van 480x800 pixels, de ARMv6-processor draait op een kloksnelheid van 600MHz en aan de achterkant is een 5-megapixel camera terug te vinden.

Foto's en specificaties


Uit foto's die op het weblog van Engadget zijn gepubliceerd, blijkt dat de Nexus One draait op Android 2.1 met een gedeeltelijk aangepaste interface. Een zogenaamde grid-icon aan de onderkant moet een overzicht van alle geopende vensters weergeven. Daarnaast beschikt het toestel over 802.11b/g-WiFi, Bluetooth 2.1 en applicaties als Google Navigation en Google Goggles. De 3,5g HSDPA verbinding maakt downloadsnelheden mogelijk van 7.2 Mbps en uploadsnelheden van 2Mbps mogelijk en dankzij de quadband-ondersteuning kan het toestel op vrijwel de gehele wereld zijn werk doen.

Het heeft er alle schijn van de dat Nexus One simlockvrij verkocht zal worden, hoewel in de Verenigde Staten T-Mobile belangstelling heeft getoond, nadat AT&T zou zijn afgehaakt. Verizon zou het toestel niet in Amerika kunnen verkopen, omdat de provider gebruik maakt van de cdma-standaard en de Nexus One via de gsm-norm communiceert.

Google Nexus One


Google Nexus One


Google Nexus One


Google Nexus One


Google Nexus OneBron: Tweakers.net
Foto's: Engadget.com

Zie ook: Google medewerkers al in bezit van Google Phone
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->