Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

11 Dec '09 - + 0 - 0 Meer uitgaven zoekmachine marketing tijdens crisis!


SEOTerwijl veel bedrijven op het moment extra moeten letten op de kosten, blijkt de markt van de zoekmachine marketing sterk te groeien. Het totale jaarbudget voor zoekmachine marketing voor het midden- en kleinbedrijf in Nederland in 2009 komt uit op ongeveer 153 miljoen euro. In 2010 zal dit op ongeveer 253 miljoen euro uitkomen.


Op dit moment wordt zoekmachine marketing ingezet door 33% van de midden- en kleinbedrijven. De meeste MKB organisaties die hebben aangegeven op dit moment nog geen zoekmachine marketing in te zetten, zeggen momenteel nog te weinig te weten van deze vorm van marketing. Daarbij zijn er veel bedrijven die de website niet inzetten als marketing instrument, maar de website alleen gebruiken voor het verstrekken van informatie.

Onderzoek Indenty

> bron: Indenty

Onderzoeksresultaten


Uit het onderzoek, gehouden door Indenty, blijkt dat er voor zoekmachine marketing binnen het MKB in Nederland door bedrijven gemiddeld 4800 euro over heel 2009 besteed wordt. Het gemiddelde jaarbudget zal ongeveer met 9,5% stijgen naar 5300 euro per bedrijf in het MKB in 2010. Op dit moment wordt zoekmachine marketing ingezet door één derde van de MKB bedrijven met website, voor 2010 is dit bijna 50 procent. De budgetten stijgen met 100 miljoen euro. Die stijgen van 153 miljoen euro in 2009 naar 253 miljoen euro in 2010.

Kansen zoekmachine marketing


Al met al blijkt uit het gehele onderzoek dat er voldoende kansen liggen voor zoekmachine marketing voor het midden- en klein bedrijf. De grootte van de markt en de groei in budgetten voor zoekmachine marketing zijn veel groter dan verwacht.

Zie ook:
> Jeroen.com - Zoekmachine Marketing
> Zoekmachine Optimalisatie met YouTube
> Jurering zoekmachine marketing awards 2008 (1)
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->