Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

10 Dec '09 - + 0 - 0 Nieuw: Google Maps barcodes & PlaceRank


Google QR MapsGoogle heeft in de US 190,000 stickers verspreid aan winkels, de sticker bevat een barcode zoals hieronder te zien is. Het gaat om QR codes die je met een reader op je telefoon kunt scannen. Na het scannen van de code laat Google je informatie zien over de winkel, bijvoorbeeld een kaart, telefoonnummer, routebeschrijving, adres, recensies en een link naar de website.


QR


Winkeliers die een sticker op het pand plaatsen krijgen een eigen pagina op Google Maps. Op deze pagina kunnen zij dingen plaatsen als coupons of dagaanbiedingen. De bedrijven die Google als eerste heeft geselecteerd zijn bedrijven waarop veel wordt gezocht in de Zoekmachine van Google en Google Maps. Google noemt deze Favorite Places on Google, deze zullen in Google Maps getoond worden en krijgen een QR code.

Quickmark QR Code Reader


Om de code te kunnen lezen heb je een reader nodig, Google geeft 40.000 Quickmark QR Code Readers voor de Apple iPhone gratis weg. De reader kost normaal $1.99. Er zijn ook vele gratis QR readers beschikbaar voor zowel iPhones en Android toestellen. Inmiddels zijn er al meer dan een miljoen winkels geweest die hun plaatst op Google Maps hebben geclaimd.

Google PlaceRank


Google is ook bezig met met het invoeren van bedrijven als zogenaamde "points of interest". Deze bedrijven worden in Google Maps getoond. Welke bedrijven points of interest zijn wordt bepaald aan de hand van PlaceRank wat vergelijkbaar is met PageRank. PlaceRank is opgebouwd uit een aantal factoren: Links op het internet, reviews, foto's, hoeveel mensen kennen het, en hoelang het bedrijf al bestaat.
Zie ook:
> Google introduceert Google Maps Navigation
> Gesponsorde links in Google Maps voor iPhone
> Pagerank
> Google streepjescode !?
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->