Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

10 Dec '09 - + 0 - 0 Google en New York Times maken samen 'living stories'


Google Living StoriesGoogle gaat voor haar nieuwe dienst 'Living Stories' samenwerken met The New York Times. De nieuwe dienst van Google en The New York Times toont nieuwsfeiten terwijl ze nog volop in ontwikkeling zijn.


De samenwerking tussen Google en The New York Times is verrassend te noemen, aangezien Google begin deze maand de komst van "first click free" aankondigde. Deze applicatie moet voorkomen dat consumenten eindeloos gratis pagina's van kranten kunnen bekijken.

Living Stories


Google & The New York Times: Living Stories


Zoals eerder gezegd toont de nieuwe dienst van Google en The New York Times nieuwsfeiten terwijl deze zich nog ontwikkelen. Daardoor hoeven zoekers naar nieuws niet steeds op zoek naar de laatste updates over een terugkerend thema. De website is momenteel alleen nog maar beschikbaar in een bta-versie. Op een tijdlijn is te zien hoe een verhaal zich heeft ontwikkeld. Er is per onderwerp een overzicht van de meest belangrijkste personen die er bij betrokken zijn, de quotes, de opnies, de belangrijkste gebeurtenissen, de informatiebronnen, foto's en video's.

Robert Murdoch


Onder druk van de kritiek van Robert Murdoch in november van dit jaar lijkt Google Nieuws aanzienlijk te veranderen. Zo wordt er gekeken of het mogelijk is om alleen de eerste vijf artikelen van Murdochs kranten nog maar gratis te bekijken. Daarna zou er betaald moeten worden door de lezer.

The New York Times


In tegenstelling tot de kranten van Murdoch is The New York Times op het web juist vooruitstrevend en ziet hier kansen. Naast de samenwerking met Google werkt de krant ook samen met social networks, zoals Facebook en Twitter. Ook lanceerde The New York Times zijn eigen social network onder de naam Times People.

Zie ook:
> Einde gratis Google Nieuws?
> Betaald Microsoft kranten om uit Google Nieuws te gaan?
> Bing steunt kranten in strijd tegen Google
> Murdoch wil Google van eigen sites weren
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->