Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

09 Dec '09 - + 0 - 0 Google Chrome Browser nu ook voor MAC & Linux


Google Chrome voor de MacGoogle heeft een bèta versie van de Google Chrome browser beschikbaar gemaakt voor de Mac en Linux. De browser is nog in ontwikkeling en draagt daarom ook een bèta-tag. De huidige browser draagt het versienummer 4.0.249.30.


Systeemeisen Google Chrome voor de Mac


Om gebruik te kunnen maken van de browser moet je minimaal beschikken over Mac OS X 10.5 Leopard en een Intel-processor. Er moet nog veel ontwikkeld worden, de volgende versie wordt binnen Google 'M5' genoemd. De browser draait op de WebKit-engine. Voor de afhandeling van JavaScript maakt Chrome gebruik van zijn eigen V8 JavaScript-engine, die op dit moment één van de snelsten in afhandeling van JavaScript is.

Ontbrekende functionaliteiten


De beta versie die momenteel beschikbaar is mist nog een aantal functionaliteiten die de Windows versie al wel bezit. Enkele voorbeelden hiervan zijn synchroniseren van bookmarks tussen computers, bookmark-beheer, extensies en taakbeheer. Verwacht wordt dat deze functies wel beschikbaar zijn in de volgende versie.

Chrome Voor De MacDe browser is wel in staat om bijvoorbeeld je favorieten en je internet geschiedenis vanuit de browsers Mozilla Firefox en Apple's Safari te importeren. Wachtwoorden en cookies kunnen alleen nog maar vanuit Firefox worden geïmporteerd wat daar eerst voor dient te worden afgesloten.

Volgende versies Google Chrome


Google zal vanaf nu elke maand een beta versie vrijgeven en toevoegen aan haar 'bèta-kanaal van Chrome voor de Mac'. Hierdoor kan de browser door meer gebruikers worden getest en beoordeeld. Functies die stabiel genoeg zijn bevonden worden vervolgens toegevoegd aan het 'stable-kanaal' waarna ze goed zijn om door iedereen te gebruiken.

Zie ook:
> Broncode Google Chrome OS vrijgegeven!
> Google Android en Chrome OS worden één
> Google Chrome Functies
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->