Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

07 Dec '09 - + 0 - 0 Nu: Standaard Personalized Search bij zoekresultaten Google!


Google ZoekenGoogle komt met een nieuwe hulp om betere zoekresultaten te verkrijgen: Personalized Search. Officieel bestond deze manier van zoeken al voor gebruikers die ingelogd waren bij Google met een ingeschakelde webgeschiedenis op hun Google-account. Nu is deze functie ook standaard ingesteld voor de niet ingelogde gebruikers!


In 2004 kwam Google met het eerste persbericht over Personalized Search. Wanneer je zoekt op een bepaald woord en je klikt op een getoond zoekresultaat, zal deze de volgende keer als je zoekt op hetzelfde woord een stuk hoger te zien zijn in de zoekresultaten.

Google ZoekenInloggen bij Google


In het verleden moest je echter wel ingelogd zijn bij Google. Dit is vanaf nu niet meer nodig, zo meldt Google op haar officiŽle blog. 'Vandaag hebben we ons Personalized Search uitgebreid naar de niet-ingelogde gebruikers op Google. Het is beschikbaar in meer dan veertig talen!'

Vernieuwde Personalized Search


Met de vernieuwde versie van Google Personalized Search blijven je activiteiten en zoekopdrachten voor 180 dagen opgeslagen in een anonieme cookie in de browser. 'Het is volledig gescheiden van het Google-account en de webgeschiedenis. De gebruiker weet wanneer we de resultaten aanpassen omdat er dan een 'bekijk aanpassingen' link in de rechterbovenhoek van de pagina verschijnt. Als je op de link klikt zie je hoe we de resultaten op maat maken voor de gebruiker', aldus Bryan Horling, Software Engineer van Google en Matthew Kulick, Product Manager van Google op de blog.

Uitzetten?


Voor de gebruikers die de functie niet zien zitten, bestaat er de mogelijkheid om de functie uit te schakelen, zo geeft Google aan. Voor meer informatie hierover verwijst Google je naar het Google helpcentrum.

Zie ook:
> Google Introduces Personalized Search Services; Site Enhancements Emphasize Efficiency
Al 1 Googley reactie:

Heb dit fenomeen nog niet kunnen waarnemen…
iemand anders in Nederland al wel?

Elgoog - 07 December '09 - 18:57


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->