Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

07 Dec '09 - + 0 - 0 Google lijft AppJet in


Google neemt AppJet overInternetreus Google heeft weer een bedrijf achter de steeds langer wordende 'overnamekar' gespannen. Ditmaal heeft Google het softwarebedrijf AppJet overgenomen, dat vooral bekend is geworden door haar EtherPad dienst.


EtherPad is vergelijkbaar met Google Wave en stelt gebruikers in staat om tegelijkertijd aan documenten te werken. Hoeveel geld er met de overname is gemoeid willen beide bedrijven niet zeggen.

Google Wave


EtherPad heeft de kenmerken van het onlangs geintroduceerde Google Wave. Google Wave is een zogenaamde 'cloud-computing' applicatie die gebruikers de mogelijkheid bied gezamelijk te werken aan documenten of projecten. Google heeft met de overname als doel om de kennis van het AppJet-team te gebruiken bij de ontwikkeling van Google Wave.

Etherpad


De overname werd allerminst positief ontvangen bij de huidige gebruikers van EtherPad. Na bekendmaking van de deal was het namelijk onmogelijk voor huidige gebruikers van EtherPad om nog nieuwe documenten aan te maken. Nadat gebruikers hun ongenoegen lieten blijken binnen het forum van AppJet, heeft het bedrijf deze beslissing inmiddels teruggetrokken. Echter blijft de beslissing om alle informatie eind maart te verwijderen staan. AppJet probeert betalende gebruikers tegemoet te komen door vanaf heden geen nieuwe kosten meer in rekening te brengen.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->