Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

04 Dec '09 - + 0 - 0 Introductie Google Public DNS


Google Public DNSAlweer een nieuwe dienst van Google die het levenslicht ziet. Ditmaal introduceert Google haar eigen DNS server onder de naam Google Public DNS. De dienst is bedoeld om DNS-request sneller af te handelen.


De DNS-servers zullen publiekelijk benaderbaar zijn onder de ip-adressen 8.8.8.8 en 8.8.4.4. Dit stelt gebruikers in staat om de DNS-server van de provider te omzeilen en de ip-adressen van Google handmatig in de netwerkconfiguratie te programmeren. Google geeft aan dat Public DNS moet bijdragen aan het sneller afhandelen van DNS Requests, omdat met name het caching-mechanisme van veel huidige DNS-servers te traag functioneren. Daarnaast zouden reeds bestaande DNS-servers niet goed beveiligd zijn tegen dos-aanvallen.

Verbeterde prestaties


Google is van mening dat haar eigen publieke DNS-server beter zal presteren door de latancy-tijden zo laag mogelijk te krijgen. Public DNS zou dit moeten bereiken door voldoende restcapaciteit en door een optimale geografische spreiding. Daarnaast zouden de servers over een gedeeld caching-mechanisme beschikken en worden de domeinnamen via een prefetching-mechanisme al naar een ip-adres omgezet nog voordat een gebruiker daartoe een verzoek heeft ingediend.

Publieke DNS-servers


De meerderheid van de internetgebruikers gebruiken de DNS-server van hun eigen internetprovider, omdat deze standaard zo ingesteld staat. Echter bestaan publieke DNS-servers al langer en het bekendste voorbeeld hiervan is openDNS. OpenDNS haalt haar inkomsten uit het tonen van advertenties als een gebruiker een niet bestaand url invoert. Deze plannen zou Google vooralsnog niet nastreven.

Bron: Tweakers.net
Al 1 Googley reactie:

En weer een manier van google waarin zij iedere individuele internetgebruiker aan zich kan binden. Gaat lekker daar in mountainview;)

Yourself () - 04 December '09 - 14:12


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->