Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

04 Dec '09 - + 0 - 0 Google vertaalt zoekresultaten


GTranslateGoogle maakt zoeken weer een beetje makkelijker met haar nieuwe tool Google Translate Search. De tool vertaalt de zoekresultaten naar een taal naar keuze. Google heeft de tool eerder in Google Translate getest en heeft het nu geļntegreerd in haar zoekresultaten .


De nieuwe tool kun je gebruiken door bijvoorbeeld in Google.com een zoekopdracht in te voeren. Vervolgens kik je op "Show options", onderaan kun je kiezen voor de optie "translate search", waarna je de gewenste taal kiest. Het is zelfs mogeiijk meerdere talen te kiezen. Je kunt Google resultaten in maximaal 5 talen laten tonen. De tool ondersteunt 51 talen.

Algoritme Google


Google geeft zelf op haar blog aan dat het algoritme dat bepaalt in welke talen uw zoekopdracht vertaald wordt nog niet perfect is maar ze werken er hard aan om het te verbeteren.

translateGoogle Translate Search


De nieuwe tool is met name handig om bijvoorbeeld lokale sites te bekijken van je vakantiebestemming, het vergelijken van nieuwsberichten in verschillende landen of het zoeken naar bedrijven in het buitenland.


Zie ook:
> Nieuwe vormgeving homepage Google vrijgegeven!
> Google test Nieuwe Look Homepage
> Google lanceert Commerce Search
> Nieuwe updates Google Translate
> Google Vertalen: websites nu in 51 talen!
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->