Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

04 Dec '09 - + 0 - 0 Acer netbook met Google Chrome OS in 2010


Google Chrome OSIn de tweede helft van 2010 verwacht Acer met een netbook op de markt te komen die gaat draaien met Google Chrome OS als besturingssysteem. Acer verwacht hiermee de eerste fabrikant te zijn die met een netbook komt die draait op het besturingssysteem van Google.


Acer geeft aan dat het bedrijf sinds medio 2009 bezig is met de ontwikkeling van een netbook met Google Chrome OS als besturingssysteem. De computerfabrikant is niet de enige die bezig is met een netbook voor Chrome OS. Ook andere fabrikanten als Asus, HP, Lenovo en Toshiba hebben al aangegeven een netbook te gaan ontwikkelen voor het besturingssysteem van Google. Opvallend genoeg heeft Dell nog geen officiële toezegging gedaan.

Google Chrome


Google Android


Acer was eerder ook de eerste fabrikant die een op Google Android gebaseerde netbook uitbracht. De verkopen van deze dual-boot Aspire One AOD250 vielen tegen. Acer loopt ook nu het risico dat de verkopen van de netbooks met Google Chrome OS tegen gaan vallen, maar de computerfabrikant lijkt dit risico te willen nemen.

Google Chrome OS


Een aantal weken geleden gaf Google de broncode voor Chrome OS vrij. Het besturingssysteem van Google zal in eerste instantie alleen draaien op netbooks. Zodra de netbooks op de markt gezet zijn wil Google gaan nadenken over een variant van Google Chrome OS op desktops en notebooks.

Meerdere modellen Google Chrome OS


Naar verwachting zullen meer computerfabrikanten met een netbook komen die gaat draaien met Google Chrome OS als besturingssysteem. Echter geeft J.T. Wang, bestuursvoorzitter van Acer, aan dat hij goede hoop heeft dat zijn bedrijf de eerste zal zijn die een netbook met Chrome OS op de markt brengt.

Zie ook:
> Google Android en Chrome OS worden één
> Broncode Google Chrome OS vrijgegeven!
> Google Chrome OS deze week beschikbaar
> Eerste netbooks met Google Chrome
> Google op bedrijvenjacht voor Chrome OS
> Google 'frontaal' in de aanval op Microsoft
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->