Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

03 Dec '09 - + 0 - 0 Google.nl wederom best bezochte website 2009


Google NederlandOok in 2009 is Google.nl de best bezochte website in Nederland geworden. Volgens onderzoek van Multiscope bereikte Google afgelopen jaar 97% van de internet gebruikers met haar diensten. YouTube.com stijgt dit jaar naar de tweede plek en Hyves.nl bleef net als vorig jaar steken op de derde plek.


De dit jaar gepresenteerde ranglijst is opnieuw gebaseerd op de 12 maandelijkse lijsten voor 'grouped sites'. Dit houdt in dat in deze ranglijst verschillende url's worden samengevoegd indien duidelijk dat ze bij elkaar horen. Daarnaast zijn alle bezoeken van Postbank.nl opgeteld bij ING.nl aangezien deze twee banken samengegaan zijn.

Stijgers


Top 20 websites 2009De grootste stijger in de top 20 is YouTube.com. Vorig jaar was de broadcast-site nog terug te vinden op de 16e plek van de ranglijst. Hyves wat in de ranglijst bleef staan op de derde plek, wist wel een groei in bereik te realiseren. De netwerksite bereikte 8% meer mensen in vergelijking met vorig jaar. Alle andere sites in de top 20 groeide dit jaar in hun bereik, behalve startpagina.nl. Buiten de top 20 is Facebook.com een snelle stijger. De concurrent van Hyves is terug te vinden op plek 56, maar is de laatste maanden een vaste waarde in de top 20. Aangezien de groei pas halverwege dit jaar werd ingezet zijn ze nog niet in de top 20 te vinden. De grootste stijger dit jaar is Cheaptickets.nl met een winst van 160 plekken. Vorig jaar was de site met goedkope vliegtickets nog terug te vinden op plek 195, dit jaar staan ze op de 35e plek.

Dalers


Live.com daalt licht, maar eigenaar Microsoft bereikt met zoekmachine Bing.com op de 81e plek ook nog een aantal internetgebruikers. Telegraaf.nl, Anwb.nl, Web-log.nl, 9292ov.nl en Vistaprint.nl verliezen hun positie in de top 20. Verder dalen Marktplaats.nl, Buienradar.nl, nl.Wikipedia.org, DeTelefoongids.nl, Msn.com, Neck.nl, Nu.nl en Rabobank.nl binnen de top 20.

Top 20 van 2009


 1. Google.nl
 2. YouTube.com
 3. Hyves.nl
 4. Live.com
 5. Bol.com
 6. Marktplaats.nl
 7. Buienradar.nl
 8. nl.Wikipedia.org
 9. DeTelefoongids.nl
 10. Msn.com
 11. Wehkamp.nl
 12. ING.nl
 13. KPN.com
 14. Startpagina.nl
 15. Neck.nl
 16. Vodafone.nl
 17. Microsoft.com
 18. Nu.nl
 19. Rabobank.nl
 20. RTL.nl

> Plaatje: Multiscope

Zie ook:
> Opkomst Facebook in Nederland
> Google nog steeds meest bezochte site van Nederland, boven Hyves
> Google, Hyves en Wikipedia winnen!
> Google stijgt naar de 3de plek in top 20 sites van 2003
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->