Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

03 Dec '09 - + 0 - 0 Google Monopoly City Streets stopt op 9 december


 Google Monopoly City Streets Het populaire online spel Monopoly City Streets heeft aangekondigd op 9 december volledig te stoppen. Het spel maakte gebruik van Google Maps. De makers gaven aan overdonderd te zijn door het succes en alles wat daardoor fout ging.


Monopoly City Streets werd gelanceerd om het nieuwe boardspel met dezelfde naam te promoten. Vrijwel meteen na de lancering liep het spel compleet vast door de grote populariteit en veel aandacht in de media. Een week na lancering moest het spel volledig opnieuw opgestart worden omdat er technisch te veel mis ging en "cheaters" alles in de war gooiden. Ook na de herstart waren er totale database crashes waardoor straten in de verkeerde handen kwamen. Tot overmaat van ramp wisten mensen Botnets op te zetten die automatisch het spel speelden en zo binnen enkele dagen op nummer 1 stonden.Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het spel tot 31 januari zou doorlopen. Uiteindelijk heeft het spel drie maanden gelopen. De nummer 1 wereldwijd, Helferin, heeft inmiddels een score van 13 biljoen monopoly dollars. Dat is ongeveer net zo veel als de Amerikaanse staatsschuld.

Google Monopoly City Streets stoptWe hebben hier ook veel plezier gehad met de uitgebreide Google Maps mashup. De hoogste positie die we gehaald hebben is een top 3 positie in Nederland. Als Eindhovenaren hebben we het PSV stadion op de juiste plek neergezet en zijn we multimiljardair geworden met een banksaldo van enkele honderden miljarden monopolie dollars. We wachten met geduld op de uitbetaling...


Zie ook:

> Monopoly City Streets stopt op 9 december
> Tros radio online: Jeroen.com over monopoly city streets
> '2e ronde' Monopoly City Streets gestart!
> Reset Monopoly City Streets op 17 september
> Eerste ruzie binnen Google Monopoly City Streets
> Monopoly City Streets nu op snelheid
> Monopoly City Streets; Heb je even?
> Monopoly City Streets kraakt onder succes
> Google lanceert ontwerpwedstrijd Monopoly city streets
> Monopoly in Google Maps? Monopoly City Streets!
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->