Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

01 Dec '09 - + 0 - 0 Hyves populairste zoekterm Google Nederland


HyvesWe zoeken, volgens onderzoek van Google, massaal naar het woord Hyves in de zoekmachine. Na Hyves volgen YouTube, online, Marktplaats, Google, Weer, Hotmail, Routeplanner, Wikipedia en Telegraaf als populairste zoektermen, zo maakte Google dinsdag bekend.


Google wordt gebruikt om op de eigen profielpagina van Hyves te belanden, maar we gebruiken het ook om rechtstreeks bij het Hyves-profiel van anderen te komen. Hyves is niet de enige vorm van social media in de lijst. Facebook werd 5 keer zoveel gegoogeld als vorig jaar. Andere populaire zoektermen in 2009 zijn ING, Marktplaats, Webmail, Uitzending Gemist, Vertalen, iPhone, Telegraaf en RTL als populairste zoektermen.

Zoektermen: Snelst stijgend


De snelste stijger in het afgelopen jaar was de zoekterm ING. De extra zoektermen heeft de bank te danken aan de opheffing van haar dochteronderneming Postbank. De klanten moesten overstappen naar de site van ING. Vreemd genoeg staat Postbank nog altijd op de tweede plek als het aankomt op meest gezochte bank. Hiermee laat Postbank andere banken zoals Fortis en DSB achter zich. Het lijstje met de meest gezochte banken wordt compleet met ABN-AMRO.

Hyves


Zoektermen: 'Recessiewoorden'


Ook uit de zoektermen is af te leiden dat de recessie is toegeslagen in Nederland. Er wordt veel gezocht op 'recessiewoorden' zoals gratis, aanbieding, korting en koopjes. Daarnaast scoren woorden zoals sparen en goud erg goed. Daarnaast wordt er ook gezocht op de negatieve kant van de recessie. Woorden zoals ontslag, vakbond en recessie worden veelvuldig gegoogeld.

Zoektermen: Politici


In de politiek werd er vooral gezocht op de vrouwelijke partijleiders. Toch moesten de vier vrouwen, Femke Halsema (Groen Links), Agnes Kant (SP), Rita Verdonk (Trots Op Nederland) en Marianne Thieme (Partij van de Dieren), twee heren voorlaten. De meest gegoogelde partijleider was Geert Wilders (PVV), gevolgd door Wouter Bos (PvdA). Opvallend genoeg komt onze premier, Jan-Peter Balkenende (CDA), niet in dit lijstje voor.

Zoekterm: Bekende Sporters


De meest gegoogelde sporter was voetballer Wesley Sneijder. Mede door zijn transfers en zijn relatie met Yolanthe Cabau van Kasbergen scoorde hij erg hoog. Daarnaast kwam schaatser Sven Kramer bij de overige sporters als populaire zoekterm naar voren.

Opvallend onderzoek Google?


Opvallend genoeg worden in dit onderzoek alleen de 'nette' woorden aangehaald. Misschien kunnen we bekijken of dit onderzoek wel echt op de waarheid berust. Wordt vervolgd..

Zie ook:
> Google populairste zoekopdrachten 2008: Hyves, Google en vooral geen sex
> Sex zoeken blijft het populairst in zoekmachine
> Google Zeitgeist Nederland 2007: YouTube, Hyves en Buienradar populairste zoekwoorden?
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->