Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

26 Nov '09 - + 0 - 0 Google ItaliŽ onder druk van aanklagers


Google ItalieDrie voormalig managers van Google en een privacy adviseur worden beschuldigd van laster en het niet naleven van privacywetten. De Italiaanse openbare aanklagers hebben deze week verzocht om deze managers achter slot en grendel te zetten voor het niet verwijderen van een video op Google ItaliŽ.


Het gaat hierbij om David Drummond, Google senior vice-president en 'Chief Legal Officer', George De Los Reyes, een voormalig bestuurslid van Google Italie, Arvind Desikan, senior product marketing manager en Peter Fleischer, een privacy adviseur.

Google Italy


Filmpje niet verwijderd door Google


De hele zaak gaat over een filmpje van een jongen met het syndroom van down. De aanklagers beweren dat Google nalatig is geweest omdat het de film met hierin het pesten van de gehandicapte jongen twee maanden heeft toegestaan. De film werd opgenomen met een telefoon door andere middelbare scholieren. Google geeft echter aan dat het de film meteen verwijderd heeft nadat de zoekmachinegigant te horen kreeg dat de film online stond.

Aanklagen


De openbare aanklagers in Milaan hebben de vier verdachten verdacht van 'laster' en 'gebrek aan het uitoefenen van controle op de persoonsgegevens'. De zaak komt voort uit een klacht van een Italiaanse groepering van mensen met het Downsyndroom, Vivi Down, en de vader van de belaagde jongen. De aanklagers gaven aan dat de noodzaak om de fundamentele rechten te beschermen altijd boven het bedrijfsleven staat. Daarnaast gaat deze zaak niet over de vrijheid van meningsuiting, maar om de verantwoordelijkheid van bedrijven. De aanklagers eisen straffen variŽrend van zes maanden tot een jaar.

Steun aan werknemers


Een Google-woordvoerder zei dat het bedrijf zijn werknemers zal steunen en verdedigen en dat Google doet wat het kan doen volgens het Europese en Italiaanse recht. De volgende hoorzitting vindt plaats op 16 december 2009.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->