Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

25 Nov '09 - + 0 - 0 Teracent: Opnieuw aankoop advertentiebedrijf door Google


TeracentEen aantal weken geleden kocht Google AdMob, een op het mobiele web gespecialiseerd advertentiebedrijf. Nu koopt Google met Teracent opnieuw een bedrijf in deze branche. De overname maakt de ambities van Google op de online advertentiemarkt nog duidelijker.


Teracent is een bedrijf dat gespecialiseerd is in op maat gemaakte banneradvertenties. Teracent heeft de technologie in huis waarmee advertenties grafisch op maat kan aanbieden gebaseerd op wie er naar kijkt.

Wat kan Teracent?


Zo kan Teracent een advertentie aanpassen op basis van de geografische locatie van de kijker zodat bijvoorbeeld de advertentie van de dichtstbijzijnde winkel verschijnt. Ook kunnen nieuwe producten zonder moeite in een bestaande banner ingevoerd worden. Daarnaast kan je een advertentie wijzigen op basis van bijvoorbeeld taal of het tijdstip.

Google TeracentGoogle en de online advertentiemarkt


De ambities van Google mogen inmiddels duidelijk zijn. Op dit moment is Yahoo de grootste display adverteerder met een marktaandeel van 14,5 procent. Google staat in deze lijst op de zesde plek met een marktaandeel van 2,2 procent. Eric Schmidt, CEO van Google, gaf eerder al aan dat naar de display advertentiemarkt de volgende investeringen van Google zouden gaan.

Partner van Yahoo?


Teracent is, volgens de eigen site, op dit moment partner van Yahoo op het gebied van mobiel adverteren. Het is nog niet duidelijk wat de overname van Google betekent voor de samenwerking met Yahoo.

Zie ook:
> Google neemt AdMob en Gizmo5 over
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->