Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

25 Nov '09 - + 0 - 0 Google geeft uitleg racistische foto Michelle Obama


Google imageZoekmachine Google geeft uitleg over de racistische foto die Google image search toont bij de zoekopdracht "Michelle Obama", de First Lady van Amerika. Het gaat om één van de eerste foto's die getoond wordt, een racistisch bewerkte foto. Google offert nu een dure advertentie plek op, om op deze plaats uitleg te geven waarom en hoe deze foto op die plek getoond wordt.


Advertentie Google


De advertentie die Google heeft geplaatst boven de zoekresultaten verwijst naar een pagina waarop google uitleg geeft. De inhoud en volgorde van de resultaten wordt bepaald door computers en niet door medewerkers van Google. De zoekresultaten die Google weergeeft zijn een afspiegeling van de informatie die op internet beschikbaar is. Het bedrijf geeft aan alleen pagina's te verwijderen als de inhoud in strijd is met de richtlijnen voor webmasters.

"Michelle Obama"


Voer je in Google.nl de zoekopdracht in dan wordt de foto op plek 2 getoond maar zonder enige uitleg.

Michelle obama NLIn Google.com krijg je het volgende resultaat:

Michelle Google.comHier is de foto dus wel te zien met de uitleg van Google.

BBC News meldt dat Google de foto wel zal verwijderen als ze een telefoontje krijgen van het witte huis. Op dit moment zal het bedrijf alle meldingen onafhankelijk van elkaar behandelen, als ze niet in strijd zijn met de webmaster richtlijnen dan blijven ze gewoon staan. Google wil de grenzen van vrije meninguiting niet uitproberen.

"it would be a "very slippery slope" if Google were to try to police the limits of free speech."

Michelle ObamaBarack ObamaMiserable Failure


In 2006 gebruikte Google ook al eigen advertentie ruimte om uitleg te geven over de totstandkoming van haar zoekresultaten. In dat jaar kregen internetgebruikers het voor elkaar dat bij invoering van de zoekopdracht "miserable failure" Google als resultaat de officiële site van de toenmalige president George W. Bush. gaf. Ook op het trefwoord "Jew" heeft Google een Adwords advertentie campagne lopen om de resultaten uit te leggen.

Zie ook
> Terug van weggeweest:
> Anti Semitische zoekresultaten ongedaan gemaakt door Google Bom (Jew Watch case #2)
> Joodse bezorgdheid over anti-semitische Google resultaten - Jew Watch
3 Googley reacties!:

dit soort foto’s geeft aan dat de wereld nog lang niet toe is aan een normale omgang met elkaar, dergelijke beledigende afbeeldingen raken kant nog wal.
mensen die dit soort afbeeldingen plaatsen moeten grof worden aangepakt, google is het sop van de kool niet waard als ze dit soort afbeeldingen laten staan.
ik was een google fan maar dat is nu over, ik zoek een andere zoekmachine.

S.Burgsma - 25 November '09 - 12:48

Dit is misselijk makend om een bevriend staatshoofd zo af te beelden, typisch rassenhaat zo wordt de wereld er niet beter op.
Verbeter de wereld maar Google heeft dit nog steeds niet begrepen.

M. Lont () - 27 November '09 - 13:45

Wat dient dit misselijk makende gedoe ????
Je moet wel erg ver in de beschaving zijn gezakt om iets dergelijs te produceren. Ziekelijk !!!

antoine - 29 November '09 - 13:58


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->