Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

25 Nov '09 - + 0 - 0 Gaat Duitsland Google Analytics verbieden?


Google AnalyticsDe Duitse krant die Zeit meldt dat een aantal federale en regionale functionarissen Google Analytics wil verbieden. De gegevens die de tool opslaat zouden in strijd zijn met de Duitse wetgeving. De functionarissen willen websites gaan beboeten die de tool gebruiken.


De Duitse overheid is bang datGoogle te veel weet over internetgebruikers. Aan het zoekgedrag kun je gegevens zoals interesses, consumptiepatronen, politieke en seksuele voorkeuren afleiden. Ongeveer 13% van alle .de websites gebruiken de analyse tool.

Google knowsGoogle Analytics


De Duitse regering heeft het al eerder aan de stok gehad met Google over de tool Google Analytics. De zoekmachine wilde niet bekend maken hoeveel gegevens van Duitse zoekopdrachten er in Amerika op verschillende servers worden opgeslagen. De Duitse wet stelt dat deze gegevens het Duitse grondgebied niet mogen verlaten.

Zie ook:
> Duitsland nog altijd tegen Google Books project
> Google StreetView zwicht voor Duitse privacy-eisen
> YouTube verwijdert aidsfilm Hitler
> Ook muziekvideo's op Duitse YouTube geblokkeerd

Woordenboek
> Google Duitsland
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->