Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

24 Nov '09 - + 0 - 0 Google sluit deal met TiVo


Tive GoogleGoogle maakt bekend een deal te hebben gesloten met TiVo. De deal zorgt voor veel onrust onder kabelexploitanten. Tivo is een pionier van de digitale video recorder. Google gaat data gebruiken van TiVo en daarnaast zullen gebruikers reclame filmpjes kunnen doorspoelen.


Tegenstrijdig


Het klinkt allemaal zeer tegenstrijdig. Google laat haar adverteerders alleen betalen als de reclame ook echt getoond is. Google kan met gegevens uit miljoenen digitale videorecorders precies zien welke advertenties wel en welke advertentie niet zijn bekeken. Doordat gebruikers er nu voor kunnen kiezen om de reclames niet te bekijken betekent dit voor Google een verlies aan advertentie inkomsten.

Deal met EchoStar


Google heeft op dit moment een deal met het bedrijf EchoStar. Google verkoopt advertenties op het Dish Network van EchoStar. Naast het verkopen van de advertenties krijgt Google ook inzicht in belangrijke data en gegevens van de abonnees. Google verwerkt 1 biljoen kanaal kliks per dag om te kunnen achterhalen of een advertentie van een klant wordt bekeken door gebruikers van satelliet-tv.

GoogleMet de data die Google nu ook via TiVo verkrijgt heeft het bedrijf duidelijk inzicht in het kijkgedrag van mensen. Google benadrukt dat de gegevens niet per individu zijn terug te leiden en daar ook niet voor worden gebruikt.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->