Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

24 Nov '09 - + 0 - 0 Google Android en Chrome OS worden één


Google Chrome OSGoogle bezit met het nieuwe Chrome OS twee besturingssystemen. Tijdens het vrijgeven van de broncode van Chrome OS beweerde Google nog dat de beide besturingssystemen elkaar niet zouden overlappen en elk een eigen plek hebben. Nu laat Google-oprichter Sergey Brin weten dat de besturingssystemen 'uiteindelijk zullen samenkomen'.


Sergey Brin liet dit weten na de informele gesprekken over de vrijgegeven broncode van Chrome OS tegenover enkele journalisten. Beide projecten van Google zijn gebaseerd op Linux, wat de samensmelting niet onwaarschijnlijk maakt. Brin deed overigens geen uitspraken wanneer de beide besturingssystemen in elkaar op gaan.

Screenshot Chrome OS


Verschil Google Chrome OS en Google Android


Google Chrome OS is een besturingssysteem dat gebruikt gaat worden op mini-laptops, de netbooks. Google gaf eerder al aan dat het pas na de introductie van de eerste Chrome OS-netbooks wil gaan nadenken over het besturingssysteem op desktops en notebooks. Google Android is een besturingssysteem wat gebruikt wordt op smartphones en andere mobiele apparaten.

Verklaring Google


Google liet in een verklaring weten dat men verwacht dat twee trends steeds meer zullen samenkomen. 'Computers worden steeds meer mobiele apparaten en mobiele apparaten worden steeds meer computers', aldus de theorie van Google. De eerste netbooks met Chrome OS als besturingssysteem worden eind 2010 verwacht.

Zie ook:
> Broncode Google Chrome OS vrijgegeven!
> Google Chrome OS deze week beschikbaar
> Eerste netbooks met Google Chrome
> Google op bedrijvenjacht voor Chrome OS
> Google 'frontaal' in de aanval op Microsoft
Al 1 Googley reactie:

Dat is geen Chrome OS op die afbeelding maar gOS (Good OS).

Ken - 25 November '09 - 13:42


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->