Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

23 Nov '09 - + 0 - 0 Nieuw: Automatische Ondertiteling YouTube


YouTubeGoogle, eigenaar van videowebsite YouTube, gaat automatische ondertiteling aanbieden voor YouTube filmpjes. Op dit moment is het mogelijk om handmatig ondertitels toe te voegen, maar door het invoeren van spraakherkenning moet dit in de toekomst automatisch kunnen.


Het handmatig toevoegen van ondertitels is een tijdrovend werkje en wordt daarom ook weinig gedaan. Google gaat de ondertitel functie in 51 talen aanbieden, dit meldt het bedrijf op haar blog.

Google waarschuwt


Google waarschuwt YouTube gebruikers dat de ondertitels die vanaf deze week verschijnen niet altijd perfect zullen zijn. Dit komt omdat het systeem van spraakherkenning nog in de testfase verkeert. Google verwacht dat na verloop van tijd de vertalingen steeds beter zullen worden.De functie zal voorlopig alleen beschikbaar zijn op een aantal YouTube kanalen maar zal in de toekomst voor ieder filmpje te gebruiken zijn. De kanalen van National Geographic, Columbia en kanalen opgezet door Google en YouTube zelf zullen de functie testen.

Ken Harrenstien


Bedenker van het systeem is de dove werknemer van Google Ken Harrenstien, op het officiŽle blog van Google meldt hij "Op dit moment is de meeste user-generated videocontent op internet niet te volgen door mensen als ik". Met het nieuwe systeem zullen doven en slechthorenden gebruikers van YouTube de filmpjes beter kunnen begrijpen en gebruik.

Zie ook
> Google toont U2 live op YouTube
> Zoekmachine Optimalisatie met YouTube
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->