Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

23 Nov '09 - + 0 - 0 Betaalt Microsoft kranten om uit Google Nieuws te gaan?


KrantenMicrosoft, de eigenaar van zoekmachine Bing, is in onderhandeling met News Corporation over het kopen van de content uit de kranten van het mediabedrijf. Rupert Murdoch, eigenaar van de News Corporation, liet eerder weten dat hij de spiders van zoekmachines wil weren, omdat ze de content 'stelen'. Bing kan hierdoor de kranten uit Google Nieuws krijgen.


Onder de News Corporation behoren kranten zoals de Wall Street Journal, The Sun en The Times. Rupert Murdoch kondigde al aan dat hij abonnementsgeld gaat vragen voor het lezen van de informatie op de websites van de kranten.

News Corp, Google & Bing


Onderhandelingen News Corp en Microsoft


De onderhandelingen tussen News Corp en Google zitten momenteel nog in een vroeg stadium. Het initiatief van de onderhandelingen zou komen van de News Corp. Microsoft zou ondertussen ook al bezig zijn met het benaderen van anderen nieuwsbronnen. Zowel News Corp als Microsoft weigerden commentaar.

Strijd Google en Bing


Al langer probeert Microsoft om marktaandeel te winnen voor zijn zoekmachine. Een concurrentiestrijd tussen de twee grote zoekmachines, waarbij de mediabedrijven betaald worden door Bing, zou flink wat zoekers kunnen kosten voor Google. Op dit moment hoeft Google zich geen zorgen te maken. De zoekmachinegigant heeft echter een grote voorsprong met een marktaandeel van 65,4%. Bing staat op een derde plaats met een marktaandeel van 9,9%.

Zie ook:
> Bing steunt kranten in strijd tegen Google
> Murdoch wil Google van eigen sites weren
Al 1 Googley reactie:

You are my inspiration, I possess few web logs and rarely run out from to brand. bfgbdfdffgceebgg

Smithg28 () (link) - 15 Juli '14 - 20:28


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->