Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

19 Nov '09 - + 0 - 0 Woord van het jaar in VS: 'Unfriend'


UnfriendHet woord 'Unfriend' is door de New Oxford American Dictionary gekozen tot 'Word of the Year' in de Verenigde Staten. 'Unfriend' betekent dat je iemand, die je als vriend(in) op je sociale netwerksite toegevoegd hebt, weer verwijdert. Volgens de jury is het woord in omloop en heeft het een lange levensduur.


'In de sociale netwerken context is de betekenis ervan te begrijpen, zodat de vaststelling ervan als een moderne werkwoordsvorm dit een interessante keuze maakt voor het Woord van het Jaar', aldus Christine Lindberg, senior lexicographer for Oxford's U.S. dictionary program.

Unfriend


Concurrentie uit technologische hoek


De concurrentie voor 'Unfriend' kwam uit verschillende hoeken. Een ander technologische woord op de shortlist was 'hashtag', het 'hekje' (#) dat op Nederlandse toetsenborden veelal boven de 3 staat. Met de 'hashtag' vindt je op Twitter berichten met dezefde 'tag' oftewel hetzelfde onderwerp. Ook 'sexting', het sturen seksueel getinte sms-berichten, stond hoog op de lijst. Het laatste technologische woord, 'intexticated', staat voor het sms'en tijdens het autorijden.

Overige concurrentie


Andere populairen woorden waren 'funemployment', het doen van leuke dingen nu je ontslagen bent, en 'tramp stamp', een tatoeage op de onderrug van een vrouw. Daarnaast is 'Deleb', een afkorting van dead celebrity, wat weer dode beroemdheid betekent, door de dood van Michael Jackson erg beroemd geworden.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->