Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

18 Nov '09 - + 0 - 0 Terug van weggeweest: "Who is Failure" Obama Google Bomb!


Google Bomb Obama who is failureZe zouden uitgebannen zijn, de Google Bombs. Google had grote moeite ondernomen voor het uitschakelen van deze geweldloze politieke humor wapens. Dat leek gelukt, totdat er weer een zeer bescheiden Obama Google Bomb terug kwam: Who is a failure!?


Wie enkele jaren geleden in Google zocht naar "miserable failure" werd verwezen naar de biografie van George Bush. Dit was een protest tegen het beleid van toenmalig president George W. Bush. Webloggers plaatsen 10.000-den links naar de biografie van George Bush met als linktekst "miserable failure" met als gevolg dat de biografie op nummer 1 belandde op dit trefwoord. Voorstanders van George Bush deden hetzelfde met de biografie van filmmaker en Bush criticus Michael Moore met als gevolg dat die op nummer 2 belandde.

Nu hebben we weer een zelfde gebeurtenis maar dan met Obama. Als je in Google zoekt naar "Who is failure" dan komt op nummer 1 de biografie van de huidige Amerikaanse president Barack Obama.

who is failure obamaVermoedelijk is deze Google Bomb door de filters van Google heen geslipt omdat op de biografie van Obama daadwerkelijk de woorden "Who" en "Is" voorkomen. zoekterm "faillure" komt uiteraard niet voor in de biografie, enkel in de linkteksten. Het is dus een 100% klassieke Google Bomb, zij het wat kleiner.
Obama Biografie President Barack Obama
With a father from Kenya and a mother from Kansas, President Obama was born in Hawaii on August 4, 1961. He was raised with help from his grandfather, who served in Patton's army, and his grandmother, who worked her way up from the secretarial pool to middle management at a bank.

Wanneer de mensen van het team van Obama het woord "who" uit de biografie verwijderen kan de Google Bom binnen een dag weer weg zijn.

Google heeft na de honderden Google Bombs deze in januari 2007 "definitief" onschadelijk gemaakt. Dit gebeurde onder andere door sites die hoog scoorden enkel op de inhoud van linkteksten en zonder dat een woord op een pagina voorkwam te filteren.

Matt Cutts, hooft ontwikkeling Google geeft ook aan waarom het filter van Google de huidige Google Bom nog niet verwijderd heeft:
"in most typical cases we tend not to run that algorithm every single time we crawl new web data. I think that during 2008 we re-ran the Googlebomb detection algorithm 5-6 times, for example."

In Nederland hebben we onder andere Google Bombs gehad op "raar kapsel" (Balkenende) en "slechte tanden" (Willem Alexander).


> Zoekmachine Woordenboek: Google Bomb
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->